Produkter for esco europeisk salt (4)

Natriumklorid (Bordsalt)

Natriumklorid (Bordsalt)

Natriumklorid er en uorganisk kjemisk forbindelse fra kloridgruppen, salt av saltsyre og natrium. Det er hovedkomponenten i bordsalt, både til matlaging og veisalt. Den teknologiske prosessen for å fremstille bordsalt innebærer termisk konsentrering av saltvann og krystallisering av salt fra dette vannet. I naturen forekommer det som et mineral og danner saltforekomster kjent som halitt. Natriumklorid forekommer som et fint krystallinsk hvitt pulver med en karakteristisk salt lukt og smak. Det har sterke hygroskopiske egenskaper. Produktet som tilbys av Foodcom er ikke genmodifisert. Foodcom tilbyr også bordsalt uten antiklumpemidler.
Sitronsyre

Sitronsyre

Sitronsyre forekommer naturlig i sitrusfrukter, men kan også produseres. Industriell sitronsyre produseres hovedsakelig gjennom fermentering eller kjemisk reaksjon. Den sistnevnte metoden brukes i omtrent 90 % av verdensproduksjonen og innebærer fermentering ved hjelp av enzymer og mikroorganisme-stammer, oftest Aspergillus niger. Sitronsyre har evnen til å stabilisere emulger og forhindrer separasjon av fett. Det ferdige produktet er tilgjengelig i form av pulver eller granulat som vannfri sitronsyre.
Sitronsyre

Sitronsyre

Sitronsyre finnes naturlig i sitrusfrukter, men kan også produseres. Industriell sitronsyre produseres hovedsakelig gjennom fermentering eller kjemisk reaksjon. Denne siste metoden brukes i omtrent 90 % av den globale produksjonen og involverer fermentering med enzymer og mikrobiologiske stammer, oftest Aspergillus niger. Sitronsyre har evnen til å hjelpe med å stabilisere emulgeringer og forhindrer separasjon av fett. Det endelige produktet er tilgjengelig i form av pulver eller granulat som vannfri sitronsyre.
Natriumklorid

Natriumklorid

Natriumklorid er en uorganisk kjemisk forbindelse fra kloridgruppen, et salt av saltsyre og natrium. Det er hovedkomponenten i bordsalt, matlagingssalt og veisalt. Den teknologiske prosessen for å fremstille salt ved koking innebærer termisk konsentrering av saltvann og krystallisering av salt fra dette vannet. I naturen forekommer det som en mineralbestanddel og danner saltlager kjent som halitt. Natriumklorid forekommer i form av et fint, hvitt krystallinsk pulver som har en karakteristisk salt lukt og smak. Det har sterke hygroskopiske egenskaper. Produktet som tilbys av Foodcom er ikke genmodifisert. Foodcom tilbyr også matvarekvalitet ølsalt uten klumpdannende midler.